Good Ghost

Tyska Kingston Custom har skapat en spexig hoj som andas retro som inte kan benämnas som något annat än ett mästerverk. Under det unika skalet i svart och guld finns en BMW R100 RS med 72 hästkrafter från 1980. Kåpan är tillverkad i handknackad aluminium och väger, trots sin storlek, bara 21 kg.

Motorcykel i steam punk-stil

Skaparen bakom den här unika motorcykeln, som är döpt till Good Ghost, är Dirk Oehierking från Kingston Custom. Hojen är den sista i en serie om tre custombyggda cyklar. Designen med en heltäckande kåpa kan beskrivas som ”steam punk”. Tanken är läderklädd med en rad inbyggda mätare samt att fotbromsen och fotväxeln är handgjorda. I övrigt är motorcykelns boxermotor och chassi oförändrade.

Med inspiration från 50-talet

Inspirationen är hämtad från klassiska motorcyklar från 50-talet som byggdes för att slå hastighetsrekord. Den enorma kåpan som karakteriserar Good Ghost påminner om de som dök upp på racingbanorna vid samma tid. Tanken bakom designen var att det skulle öka topphastigheten med över 30 km/h. Dock så gjorde kåpan motorcyklarna känsliga för sidovindar och förbjöds efter en tid inom motorsporten.

Satsar på förvaring i stället för topphastigheter

Till skillnad från 50-talets racercyklar så är inte Good Ghosts motor med 72 hästkrafter byggd för att slå något hastighetsrekord. I stället har Dirk Oehierking gjort helt andra prioriteringar. Ytorna i kåpan har han nyttjat till ett antal olika förvaringsfack. Bland annat för antika bestick, servis, glas men även för en flaska vin. Allt som krävs för en picknick med stil.