Världens snabbaste motorcykel

Suzuki Hayabusa är ett sportfordon som både passar nybörjare och professionella förare då den är snabb, säker och har en enkel styrning samt låg vikt. Varje ägare hade dessutom möjligheten att välja vilken färg, design och funktion motorcykeln ska ha för att hålla den unik i sitt utseende. Hayabusa är världens snabbaste motorcykel som aldrig kommer glömmas bort.

Topphastighet på 312 kilometer i timmen

År 1999 lanserades Suzuki den första modellen av Hayabusa, GSX-1300R-X, som slog alla med häpnad, framförallt de i motorcykelvärlden. Fordonet skulle slå undan alla konkurrenter genom att vara världens snabbaste motorcykel, vilket Suzuki lyckades överlägset med. Maxhastighet ligger på 312 kilometer i timmen. Hayabusa vann titeln som 1900-talets snabbaste motorcykel men ett par år efter lanseringen sänktes maxhastigheten för nya motorcyklar ner till 299 km/h. GSX-1300R-X är fortfarande mycket eftertraktad tack vare sina kvarstående 312 km/h.

Nya modeller lanseras vart och vartannat år

Hayabusa har även ett inbyggt ABS system som ska assistera vid förändrade väglag eller häftiga inbromsningar, så att föraren har fortsatt kontroll över motorcykeln. År 2008 kom en ny version från Suzuki som kallas generation 2, som har en uppgraderad motor och fler hästkrafter än de tidigare modellerna. Något som varit viktigt för Suzukis verksamhet har varit att satsa mer på anpassning och säkerhet på sina motorcyklar.

Vilka fler egenskaper har Hayabusa?

Det är mycket tal om hastigheten när det kommer till just Hayabusa men den har fler egenskaper som gör denna motorcykel så bra. Trots en vikt på 220 kilo svänger den fint i kurvor och accelererar snabbt och ger samtidigt häftiga adrenalinkickar. Det finns få motorcyklar som är bekväma att köra långt med, men med Hayabusa kan du både köra fort och långt på samma gång.