Vespa – en klassiker

Om du säger ordet Vespa så ser nästan alla den klassiska skotern framför sig! Vespa har verkligen lyckats med att få sitt varumärke känt och du har säkert sett skotrarna i både filmer och reklam. Företaget har också hängt med i utvecklingen och behärskar konsten att förnya sig. Du kan numera köpa Vespor som går på el.

Vespa genom tiden

År 1946 började Vespor tillverkas i Italien. Tidigare hade företaget sysslat med flygplanstillverkning men efter andra världskrigets slut så omstrukturerades bolaget då en ny partner togs in. Det som kännetecknade Vespa då var att den var enkel att köra, inte behövde mycket bränsle och så klart den klassiska designen. Den blev snabbt populär och redan år 1950 kunde kunder köpa Vespor här i Sverige. 1978 lanserades Vespa PX som bidrog till en nostalgi och 6 miljoner sålda exemplar i världen.

Designen av Vespa

Enrico Piaggio var personen som beställde framtagningen av Vespor för att ställa om från flygplanstillverkningen. Namnet Vespa kommer från formen på skotern. När Enrico fick se de första Vespan ska han ha sagt: Den ser ut som en vespa! Vespa är det italienska namnet på en geting. Idag kan du beställa din skoter i flera olika färger och modeller, allt för att den ska passa ihop med din stil och look.

Framtiden ser ljus ut för Vespa

Att märket har fokuserat på design och att du kan köpa din Vespa så att den matchar din look eller personlighet har gjort att den fortsätter att vara populär. Med möjligheten till elektrisk motor, egenskapen att vara lätt att köra och att du smidigt kan ta dig fram i större städer gör att den fortfarande lockar många köpare och har förmågan att locka kunder i flera åldersgrupper. Vespa är en livsstil och säljs världen över.