Triumph – Världens största MC motor

Triumph Rocket 3 TFC motor

Den brittiska motorcykeltillverkaren Triumph har lanserat en ny modell, Rocket 3 TFC, med den största motorn som någonsin används i en serietillverkad MC. Motorns cylindervolym är hela 2,5 liter vilket gör att den är så stor att den skulle passa bättre för en V-6 motor i bil än för en MC-motor.

Lägre vikt än föregångaren

Trots motorns enorma storlek kommer Rocket 3 TFC att vara betydligt lättare än sin föregångare som lanserades 2004 och väger 362 kg. Den lägre vikten beror bland annat på att den stor del av motorcykeln är tillverkad av kolfiber, men också på att Rocket 3 TFC har en lättviktig aluminiumram samt en ensidig svingarm. Triumph har inte angett den exakta vikten.

En lyxig motorcykel

Priset för en Triumph Rocket 3 TFC kommer att ligga på dryga 277 000 kronor och då får köparen inte bara ett riktigt vrålåk med över 170 hästkrafter. Motorcykeln har också flera moderna, tekniska funktioner som en digital instrumentering som man kan synka med sin mobiltelefon, färddator, bluetooth-anslutning, GoPro-uppkoppling, låsningsfria bromsar, antispinnsystem samt flera olika körlägen som ökar säkerheten vid olika väglag.

Exklusiv, lyxig och unik

Att Rocket 3 TFC är en lyxig motorcykel råder det inga tvivel om, men tillverkningen kommer vara begränsad. Triumph har avslöjat att de endast kommer att tillverka 750 exemplar av motorcykeln, varav 10 är tilldelade den nordiska marknaden. Varje cykel har dessutom en loggbok samt en individuell numrering. För att öka exklusivitetskänslan ytterligare kommer alla som köper en Rocket 3 TFC att få ett personligt brev från företagets vd Nick Bloor.