Flakmopeder

Flakmopeder används i stället för bilar i stora delar av världen. Falkmopeden är trehjulig och har I Sverige oftast ett lastflak för varor framtill. I mer sällsynta fall finns flaket baktill, och i andra delar av världen, som Sydostasien finns flaket ofta vid sidan om mopeden, och används lika ofta till att frakta människor som last.

Bra för transporter

monark flakmoppeFlakmopeder är bra för transporter där det är trångt och svårt för bilar att ta sig fram. I Sverige ser du dem idag främst på öar i skärgården, där vägarnas status och miljöskydd gör att bilar inte är tillåtna. En flakmoped tar inte heller stor plats på en färja, och underlättar varutransporter på öar dit inga bilfärjor går. Förr var de vanliga även i övriga landsbygden och i städerna.

Är du en miljövän?

En flakmoped drar mycket lite bränsle jämfört med en bil. Det gör att mindre mängd avgaser släpps ut i omgivningen. Vill du använda flakmopeden till transporter, finns bra tillbehör som lastgaller och lastboxar att köpa till för att säkra lasten och öka användbarheten. Använd din uppfinningsrikedom här. och titta på hur man använder flakmopeder i andra delar av världen. Var dock noga med att följa svenska lag, när du pimpar din flakmoped.

Flakmopeden klarar lasten

Flakmopeden är utmärk för att transportera last kortare sträckor och på vägar där inte bilar kan köra eller är tillåtna. Vill de se hur flakmopeder används i Sverige idag kan du ta en tur till Bohuslän i sommar, eller varför inte till Stockholms vackra skärgård? Där ser du flakmopedens alla fördelar och kanske till och med kan ta en liten tur.