Tips för att trimma mopeden

Vill du trimma din moped så observera även att din mopedförsäkring kan sluta att gälla om du trimmar den. För att vara på den säkra sidan rekommenderar vi att ta hjälp av en mäklare. För mopeder kan du använda dig av de som hjälper dig få en billig lastbilsförsäkring eller liknande som hanterar motorfordon.

Tänk på riskerna

trimma mopedNär det väl är dags att köra sin trimmade moppe så är det vissa saker som man ska tänka på. Det är finns vissa risker och därför är säkerheten viktigt. Därför ska man: alltid se till att ha hjälm, hålla hastigheten och följa trafikreglerna. Detta för att inte bryta mot lagen och få polisen efter sig vilket kan leda till onödiga prickar i sitt trafikregister. Ljudet påverkas inte så mycket av att man trimmar sin moped.

Svenska mopeder är strypta

Själva trimmandet är inte särskilt svårt, utan det gäller att plocka bort strypningen på mopeden, något som polisen ser allvarligt på, vilket man bör ha i åtanken. Det finns olika sätt att strypa en moped, men oftast räcker det att ta bort en plugg som sitter i avgasröret och ljudnivån förblir densamma. Därefter är det bara till att köra sin moped som vanligt.

Trimma moppe under ansvar

Ska du trimma din moppe får du göra det under ansvar. För mopeden kommer att gå fortare och då gäller det att tänka på säkerheten för både dig och omgivningen. Det är inte så svårt att trimma sin moppe om du har kunskaperna, för i grunden är det bara till att ta bort strypningen. Därefter är det bara se till att ta det lugnt i trafiken.