Puch Dakota – en riktig klassiker

Puch Dakota är mopeden som har ett utseende som en motorcykel. Den stora skillnaden, jämfört med andra mopeder, var när Puch Dakota kom på marknaden var att motorn var fläktkyld. Den tillverkades mellan åren 1965–1981. Från och med 1966 började den säljas i Sverige och kom då i färgen racing green.

Tillverkades i Österrike

Puch Dakota är en klassiker bland mopeder och tillverkades i Österrike. Den tillverkades i färgen racing green endast under första året 1966 i Sverige. Därefter kom färgen rött 1967-1970. Efter det kom den i den klassiska färgen Dino blå. För den som önskade det lilla extra gick det också att beställa maskinen guldlackerad. Många färger på den klassiska och älskade Puch Dakotan.

Detaljerna på Puch Dakota, VZ 50

Endast i Sverige kallades denna klassiker Puch Dakota. I andra länder gick den under beteckningen VZ 50. Bakdämparna på mopeden var heltäckta för att skyddas från smuts och framgaffeln hade krom detaljer av samma anledning. Den hade också en pakethållare som var praktisk för den som önskade att ha något med sig på resan. Hastighetsmätaren var monterad i lamphuset och hade grå bakgrund.

puch dakota

En klassiker som aldrig går ur tiden

Mopeden Puch Dakota blev väldigt populär under många år. Det var en genomtänkt moped på många sätt som passade till vardagsanvändning. Än idag har många härliga minnen kring dessa mopeder och på mopedträffar är det en vanlig syn att en Puch Dakota dyker upp. Den finns i olika färger och har under åren korrigerats smått men det går ändå direkt att se att det är den klassiska mopeden.